Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2018 » Травень » 13 » Медіаграмотність як одна з ключових компетентностей Нової української школи
16:03
Медіаграмотність як одна з ключових компетентностей Нової української школи

Завідувач районного методичного кабінету комунальної організації «Методичний сервісний центр з обслуговування закладів освіти Полтавського району» Сідокур Світлана Іванівна та директор Новоселівської ЗОШ Черкасова О.Б., заступники директора Супрунівського НВК Тома Л.І., Тахтаулівського НВК Колеснікова Л.А., Бричківського НВК Бречко А.І.  стали учасниками лекції-діалогу «Медіа майбутнього й нове покоління. Як порозумітися?.

 

Захід проходив у Полтавському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти ім. М.В.Остроградського 11 травня 2018р.

Основною метою заходу Лариса Мудрак, журналіст, публіцист, громадський та політичний діяч, вважає навчання українців медіаграмотності та медіагігієні.

Щодня з медіапростору до українців надходить величезна кількість інформації: політичної, соціальної, економічної та іншої. Аби навчити кожного громадянина відбирати правильну та потрібну, до інституту післядипломної педагогічної освіти вже вкотре запрошують на розмови з цікавими спікерами.

Віталій Зелюк, ректор ПОІППО

- Тема медіаосвіти для нас є ключовою у діяльності нашій, у тому числі – у просвіті і у системі підвищення кваліфікації вчителів. І ми маємо цілу систему медіаосвіти для вчителів, маємо систему медіаосвіти для учнів.

Цього разу гостя – журналіст, медіаменеджер та незалежний медіаексперт Лариса Мудрак. Жінка порівнює дотримання правил медіагігієни з чищенням зубів. Саме ж Лариса подібні зустрічі проводить по всій Україні, а з Полтавою жінку пов'язують особливі почуття. Тут вона, бувши студенткою, проходила журналістську практику.

Лариса Мудрак, журналіст, медіаконсультант

- Головні правила медіаспоживання – ви чітко повинні розуміти, яким чином ви рухаєтесь безпосередньо в інтересах власного свого розвитку. Тому що для розвитку кожної людини безпосередньо мають бути виставлені пріоритети. І тому не можна бути таким всеохопним, не можна споживати все підряд.

Також Лариса Мудрак закликала усіх мислити критичніше, розвивати підходи та розуміння щодо порядку важливості інформації. Ще одним з правил медіагігієни журналістка називає можливіть перевірки будь-якої інформації.

Для освітян це вже не перша лекція з цієї теми, тож вони добре у ній орієнтуються.

Світлана Сідокур, завідуюча Полтавським районним методичним кабінетом

- Сьогоднішній захід, безперечно, буде тим позитивом і тим потрібним поштовхом для того, щоб продовжити навчання у закладах освіти саме з дітьми. Адже у Полтавському районі школи залучені до експериментальної діяльності з медіаграмотності.

Робота з медіаграмотності у Полтаві продовжується, тож цілком можливо, що у найближчому майбутньому на полтавців чекатиме нова лекція.

 

Марія ЛІСНІЧЕНКО, телеканал «Місто»

 

Переглядів: 462 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar