Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2018 » Березень » 18 » "КЕНГУРУ" СКЛИКАЄ ДРУЗІВ
20:26
"КЕНГУРУ" СКЛИКАЄ ДРУЗІВ

«Гра – це величезне світле вікно, через яке в духовний світ дитини

вливається життєдавчий потік уявлень, понять про навколишній світ.

 Гра – це іскра, яка запалює вогник допитливості…»

В. Сухомлинський.

Математика… У кожного це слово викликає різні асоціації та спогади: цифри, формули, задачі, довгий урок, складні обчислення … Але як би хто не думав про математику, всі ми знаємо одне: це одна з найважливіших наук. Досконало вивчати цю науку можуть лише одиниці, але знати її основи зобов’язаний кожен. Чим би не займалась людина у житті, з математичними обчисленнями вона зустрічається щодня, та ще й по кілька разів на день: розрахунок своїх кишенькових грошей та правильний розподіл часу для навчання та відпочинку – у дитинстві, розрахунок сімейного бюджету, вільного часу, швидкості пересування – у дорослому житті. Цей перелік можна продовжувати як завгодно довго, важливо, щоб діти зрозуміли основне – без знання математики у житті не обійтись.

Найкращим способом переконати у цьому школярів – є розв’язування прикладних задач на уроках математики; щоб діти не губились у складних обчисленнях, а бачили їх практичне застосування. Зважаючи на перенасиченість програмового матеріалу з математики, не завжди вчитель може знайти час на уроці для прикладної задачі. І тут на допомогу вчителям приходить конкурс « Кенгуру». Вдало підібрані завдання на логіку, обчислення, розрахунок різних варіантів, з врахуванням вікових особливостей, допомагає дітям побачити математику у реальному житті. Важко переоцінити його роль у навчанні математики школярів. Адже діти в більшості сприймають його як цікаву, захоплюючу гру. І самі того не помічаючи, поглиблюють свої математичні знання, дізнаються багато нового, розширюють свій кругозір.

Конкурс в Україні проводиться двічі на протязі навчального року. Всеукраїнський етап конкурсу «Кенгуру» відбувся 8 грудня 2017 р. У ньому взяли участь учні 2-6 класів  шкіл Полтавського району. 

Міжнародний математичний  конкурс  «Кенгуру-2017» проводився для учнів з 2-го по 11-й клас 15 березня 2017р. 976 школярів з 29 загальноосвітніх навчальних закладів стали активними учасниками конкурсу і з нетерпінням чекають своїх результатів.

Завдяки активній і наполегливій праці шкільних координаторів, районного координатора конкурсу «Кенгуру» Бовсуновської В.І., наші учні мають можливість показати свою ерудицію, логіку, математичні знання, розширити свій кругозір.

Учасниками конкурсу може бути кожен учень. І діти з нетерпінням очікують гру «Кенгуру» і з задоволенням беруть участь у ній, тому кількість учасників щороку зростає. А нам, вчителям, цей чудовий конкурс дає можливість виявити здібності учнів до математики, відкрити нові «зірочки».

Методист РМК Пентова А.А.

Переглядів: 335 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar