Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2018 » Лютий » 5 » Інноваційне навчальне середовище початкової школи «Розумники»
11:53
Інноваційне навчальне середовище початкової школи «Розумники»

12 січня 2018 р. на базі Розсошенської гімназії відбулося засідання районної творчої групи учителів початкових класів, які працюють над проблемою «Інноваційне навчальне середовище початкової школи «Розумники»».

Бурхливий розвиток інформаційно-комунікаційних технологій протягом останніх років наклав певний відбиток на розвиток особистості сучасної дитини. Тому інформатизація освіти - один з головних напрямків процесу інформатизації суспільства. Вона має забезпечити впровадження в практику програмно-педагогічних розробок, спрямованих на інтенсифікацію навчального процесу, реалізацію ідей педагогіки розвитку, вдосконалення форм і методів організації навчання.   

 Впровадження інформаційно-комунікаційних технологій - це основний напрямок розвитку країни на шляху побудови інформаційного суспільства. Сучасні технології забезпечують рівний доступ до знань та інформації. Сьогодні інформаційні технології стали невід'ємною частиною сучасного світу, вони значною мірою визначають подальший економічний та суспільний розвиток людства. У цих умовах змін вимагає й система навчання. У зв’язку з цим особливого значення набуває переорієнтація мислення сучасного учителя на усвідомлення принципово нових вимог до його педагогічної діяльності, готовність використовувати інформаційні технології як допоміжний навчальний ресурс.

Педагогічні ігри «РОЗУМНИКИ» відповідають вимогам сучасної школи, оскільки створені спеціально для лінійки сучасних персональних пристроїв з підтримкою Multitouch. Простота і доступність управління дозволяють дітям самостійно працювати з програмою, веселі анімовані персонажі і система мотивації викличуть інтерес, а звуковий супровід допоможе швидше і краще запам'ятати новий матеріал.

На засіданні були розглянуті питання:

  • теоретичні основи ІКТ.
  • особливості уроку з використанням ІКТ.
  • вимоги щодо оформлення презентацій.

В ході засідання вчителями доведено, що в педагогічних іграх реалізовані основні принципи навчання і закладено його кінцеву мету. Одним з найперспективніших шляхів виховання активних учнів, озброєння їх необхідними вміннями і навичками, є впровадження активних форм і методів навчання, серед яких провідне місце займають навчальні педагогічні ігри «Розумники» (Smart Kids).

Застосування мультимедійних технологій у навчальному процесі сприяє:

  • зростанню інформативності навчального матеріалу;
  • стимулювання сприйняття, усвідомлення та більш глибокому розумінню навчального матеріалу;
  • підвищенню мотивації учнів до оволодіння навчальним предметом;
  • формуванню в учнів прагнення оволодіти новими інформаційними технологіями;
  • підвищенню майстерності вчителів початкових класів.

Використання електронно-освітніх ресурсів дозволяє реалізувати умови для переходу до особистісно-орієнтованого, компетентнісного та діяльнісного підходів у навчанні, вимагає від учителів змін у методиці навчання, стимулює педагогів до пошуку нових форм, методів та прийомів роботи.

            

 

Методист РМК                                                                     Стасовська О.М.

Переглядів: 390 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar