Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2018 » Березень » 21 » Енергія і середовище
19:01
Енергія і середовище

Конкурс  проектів з енергоефективності «Енергія і середовище»

 

14-16 лютого 2018 року в Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді в м. Києві проходив фінал Всеукраїнського конкурсу молодіжних проектів з енергоефективності «Енергія і середовище» в якому взяла участь делегація Полтавської області.

До складу делегації увійшли і учні Пальчиківського навчально-виховного комплексу Полтавської районної ради Полтавської області - Бабич Владислав та Біда Вікторія (керівник, учитель фізики та інформатики Пальчиківського НВК, Білокінь Максим Васильович).

Для учасників заходу організовано відкриту стендову презентацію, під час якої відбулося наукове спілкування віч-на-віч та обмін досвідом.

Принципи  перетворення енергії стали основою для створення проекту «Енергія для освітлення при відкритті дверей у школі», який   презентував на конкурсі Бабич Владислав, учень 7 класу.

В останні роки велика увага відводиться дослідженням в області використання сонячної енергії. Біда Вікторія,  учениця 9 класу, представила до розгляду проект  «Сонячна сушарка на сонячних батареях». На думку Вікторії, сушарки, які використовують сонячну енергію, мають цілий ряд переваг: простота в конструюванні; сировина не пересихає, зберігає свій аромат та вітаміни; економія енергії та часу; запобігання проблемам зміни клімату та втрати лісів; економія грошей.

 

За підсумками компетентного журі конкурсу Дипломом І ступеня за перше місце нагороджено Бабича Владислава, а  Диплом ІІІ ступеня отримала Біда Вікторія.

Вітаємо наших переможців та їх керівника, Білоконя Максима Васильовича, бажаємо творчих успіхів та подальших перемог.

Анна Пентова, методист РМК

Переглядів: 509 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar