Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2018 » Березень » 2 » Друга науково-практична конференція «Село Жуки – батьківщина літописця Самійла Величка»
13:29
Друга науково-практична конференція «Село Жуки – батьківщина літописця Самійла Величка»

 Підтримавши ініціативу громадськості, Полтавська районна рада разом із Полтавським  краєзнавчим  музеєм  імені Василя Кричевського 1 березня 2018 року провели другу наукову конференцію    «Село Жуки – батьківщина літописця  Самійла Величка», з метою увіковічення імені видатного земляка – найвідомішого літописця козацької доби Самійла Величка.

 З вітальним словом до учасників звернувся голова Полтавської районної ради – Михайло Кононенко, який побажав усім присутнім приємних вражень та творчої наснаги.

Під час конференції директор музею – Олександр  Супруненко  презентував Збірник матеріалів конференції «Село Жуки — батьківщина літописця Самійла Величка».

У збірнику вміщені наукові статті, публікації і матеріали доповідей та повідомлень вищевказаної конференції.

У конференції взяли участь  учителі історії Полтавського району, для яких  матеріал історичного краєзнавства, джерелознавчі і музеєзнавчі аспекти історії краю  є особливо цінними, адже їх можна використати як під час викладання тем з історії рідного краю так і у позакласній роботі з учнівською молоддю.

 На конференції були присутні методисти районного методичного кабінету та інші працівники МСЦОЗО, яким було цікаво ознайомитись з проблемами вивчення спадщини визначного земляка-літописця, козацької історії Полтавщини і безпосередньо села Жуків та його околиць від найдавніших часів до сьогодення.

Усі присутні мали можливість відвідати історичні зали музею, а також нещодавно відкриту виставку «Дивовижний схід: мистецькі й історичні реліквії ХVІІІ ― ХХ ст. з народознавчих колекцій музею».

 

  

Методист РМК  Л. М. Осадча

Переглядів: 381 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar