Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2020 » Лютий » 11 » 350 років від дня народження Самійла Величка
19:28
350 років від дня народження Самійла Величка

   У справі духовного розвитку нашої держави особливо актуальним є пропагування кращих культурних надбань України. Важливим джерелом для вивчення історичного минулого України і Полтавщини є літопис Самійла Величка.

    11 лютого 2020 року полтавський край відзначає 350-річчя з дня народження відомого козацького літописця, величної постаті України Самійла Величка,  який є автором Козацького літопису,  найповнішого та найдостовірнішого твору української історіографії XVII-XVIII ст. Це й Літопис, й історичний, і художній, і публіцистичний твір, збірка документів автентичних і художніх стилізацій під документ, антологія художніх творів різних авторів. А насамперед — то витвір духу самого С. Величка, велична пам’ятка, якій немає рівних у нашій культурі.

    Урочистості з нагоди вшанування 350 літнього ювілею з дня народження С.Величка відбудуться на його батьківщині  в селі Жуки. Навесні, орієнтовано  у квітні-травні, пройдуть культурно-масові заходи присвячені цій даті за участю керівництва району, освітян, краєзнавців, істориків та учнівської молоді. Спеціально до свята буде проведено фестиваль козацької кухні, цікавий майстер-клас зі створення козацького герба, конкурс малюнків, ІІ районна учнівська конференція «Козацька доба: погляд із ХХІ століття».

 

План заходів з нагоди вшанування 350 літнього ювілею з дня народження С.Величка

Переглядів: 344 | Додав: belknmaksim | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar